TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

01.09.2023 97

 

Okulumuz 2011-2012 eğitim-öğretim yılında faaliyetine başlamıştır. Açıldığında Fatih İlköğretim Okulu olarak eğitim hayatına başlayan kurumumuz, bakanlığımız tarafından alınan 4+4+4 düzenlemesi kararı ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren İlkokul bölümü ile ayrılarak yoluna Fatih Ortaokulu olarak devem etmiştir.

Okulumuz üç katlı olup 27 derslik sınıfı, ahşap beceri atölyesi, robotik kodlama atölyesi, fen laboratuvarı, çok amaçlı salon, Z kütüphane, müzik odası, yemekhane, kantin, kapalı spor odası, anasınıfı,2 adet özel eğitim sınıfı, idare ve öğretmen odaları ile basketbol ve bocce sahalarından oluşmaktadır.

        Okulumuz ismini Osmanlı İmparatorluğu'nun 7. Padişahı olan ve İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han’dan almıştır.  Açıldığı ilk günden itibaren adım adım gelişen ve değişen okulumuz bu süreçte eğitim-öğretimine devam etmektedir.

       Okulumuzun amacı; Türk Milli Eğitimi amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizin vizyonunu geliştirmek, onları ilgi, yetenek ve başarılarına göre ortaöğretim programlarına hazırlanmalarını sağlamaktır.

       Okulumuz halen; 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 48 öğretmen, 2 yardımcı hizmetli ve 850 öğrenci ile eğitim-öğretimine devam etmektedir.