A Journey to The Heart of Nature

A Journey to The Heart of Nature

Ankara Kahramankazan Fatih Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Tuğba YILMAZ A Journey To The Heart Of Nature / Doğanın Kalbine Yolculuk adlı projesiyle ilgili şu bilgileri paylaştı.

 

17.02.2024 54

Learning in nature takes education out of the classroom and in the environment, using it as a unique tool to acquire knowledge and develop skills. In this project, we are planning to benefit from the nature to learn in an effective and permanent way. The richness of possibility when learning in nature means creativity. By taking advantages of nature, we have many plans for the project such as preparing winter tea, planting trees, recycling household waste, hiking, exploring biodiversity, camping in the heart of nature

Doğada öğrenme, eğitimi sınıftan ve çevreden alır ve onu bilgi edinmek ve becerileri geliştirmek için benzersiz bir araç olarak kullanır. Bu projemizde doğadan faydalanarak öğrenmeyi etkili ve kalıcı bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Doğada öğrenmenin olanak zenginliği yaratıcılık anlamına gelir. Doğanın avantajlarından yararlanarak kış çayı hazırlamak, ağaç dikmek, evsel atıkların geri dönüştürülmesi, yürüyüş yapmak, biyoçeşitliliği keşfetmek, doğanın kalbinde kamp yapmak gibi birçok proje planımız var.

Projemiz 18.11.2023 başlamış olup Haziran 2024 e kadar  devam edecektir. Projemiz ortaklarımız arasında Türkiye, Romanya, Litvanya, Yunanistan, Polonya ve Hırvatistan bulunmaktadır.Proje 96 öğrenci ve 17 öğretmenin katılımı ile devam etmektedir.