Yapay Zekâ Destekli Yeşil Dönüşümde Dijital Vatandaşlık

Yapay Zekâ Destekli Yeşil Dönüşümde Dijital Vatandaşlık

Öğrencilerin 21. yüzyıl becerileri ile Dijital vatandaşlık farkındalığı kazanmaları amacıyla eTwinning   Uluslararası projesinde Türkiye, Azerbaycan, Romanya, İtalya ortaklığı ile yürütülecek projelerde öğrenci kazanımının multidisipliner olması beklenerek projemiz başlamıştır.

 

17.02.2024 44

1-PROJE HAKKINDA
Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin liderleri 2015 yılında, 2030’a kadar 3 önemli işi başarmak için 17 Küresel Amaç üzerinde uzlaştı. Bunlardan biri de iklim değişikliği ve küresel ısınmadır. Öğrencilerin fosil yakıt vb. çevre üzerindeki sorunların farkına varması ve buna yönelik çözüm geliştirmesi için yeşil beceri kazanması ve yeşil meslekleri tanımasına yönelik bir projedir.

2-PROJE HEDEFLERİ
Sürdürülebilir ve “yeşil” alanlar oluşumunu planlamak; çevre kirliliğinin önlenmesi için enerji ve doğal kaynak yönetimini iyileştirmek; ekolojik ayak izini azaltmaya yönelik stratejiler geliştirmek (emisyon ve atıkları azaltmak; geri dönüşümü artırmak, yeşil dokuyu korumak); çevre duyarlılığını artırmak; projemizi ulusal ve uluslararası platformlarda “örnek başarılı sürdürülebilir yaşamı uygulamalarına” sahip bir örnek uygulama sıfatıyla anılmasını sağlamaktır.