SWH Green Energies; A Bright Future (Swh Yeşil Enerjiler; Parlak Bir Gelecek) e-Twınnıng Projesi Başladı

17.02.2024 73

Ankara Kahramankazan Fatih Ortaokulu Müdürü Tarık SEZER ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tuğba SEZER proje hakkında şu bilgileri verdi;

Projemizde Enerji nedir? Enerji çeşitleri nelerdir? Yenilenebilir ve yenilenemez enerji kaynakları ile enerji tasarrufu, enerji verimliliği konularına öğrencilerimizin dikkatleri çekilerek bilinçlenmeleri hedeflenmektedir. “Projemiz yenilenebilir kaynaklar dünyasını keşfetmek, öğrenmek ve harekete geçmek, daha parlak ve temiz bir gelecek için güneş, rüzgar ve hidroelektrik enerjilerini alternatif olarak kullanmaktır. Böylece öğrenciler daha güvenli bir dünya için neden yenilenebilir enerjiye geçişin tek umudumuz olduğunu öğrenecekler. Yani proje sonunda; Öğrenciler şu üç temel soruyu cevaplayacaklardır:

1. Yenilenebilir enerjiler nelerdir?

2. Bunları neden kullanmalıyız?

3. Öğrenciler ve vatandaşlar olarak (şehirlerinde ve ülkelerinde) bu yenilenebilir enerji kaynaklarından nasıl faydalanıyorlar?

Projemiz Ocak 2024’te başlamış olup Haziran 2024’ün sonuna kadar devam edecektir. Projemizde nihai hedefimiz; UNESCO’nun 2030 ESD (Sürdürülebilir Kalkınma için Eğitim) hedefleri kapsamında Web 2.0 ve Web 3.0 araçları kullanılarak bilişim teknolojilerinden yararlanılarak enerji sorunlarına yenilikçi çözüm önerileri getirmektir.

Proje kapsamında yapılacak çalışmalardan bazıları şu şekildedir:

·        Projemiz için logo, afiş ve poster hazırlamak,

·        Enerji nedir? Enerji çeşitleri nelerdir? Enerji verimliliği konularında bilinç oluşturmak,

·        Yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini vurgulamak,

·        Enerji tasarrufuna dikkat çekmek,

·        Türkiye de ve dünyada enerji konularında bilgi sahibi olunması,

·        Okul panoları hazırlamak,

·        Çevrimiçi öğrenci-öğretmen-veli toplantıları düzenlemek,

·        Web2.0, web3.0 araçları ile konulara uygun çalışmalar yapmak,

·        STEM (Fen , teknoloji, mühendislik, matematik) uygulamalarıyla disiplinler arası ilişki kurarak günümüz enerji sorunlarına çözüm önerileri üretmek

·        eTwinning portalının tanınması ve Esep platformunun etkin kullanılması

·        Web 2. ve Web 3. Araçlarıyla bilişim teknolojilerini kullanmak